ankara ilaçlama,çayyolu ilaçlama,ostim ilaçlama,batıkent ilaçlama,esat ilaçlama,emek ilaçlama,bahçeli ilaçlama,
Fiyat:75 TL/paket
Görüntüleme: 4260
İlan No: 102894
(!)Sorun Bildir
İlan Detayı:KALORİFER BÖCEKLERİMİ YOKSA HAMAM BÖCEKLERİMİ HANGİSİ EN ZARARLI İNSAN HİJYENİNE?
Kafası kopmuş bir Kaloriferböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı olmadığından su içemediği için susuzluktan ölür. Yüzebilirler, ama ağız veya burunları ile değil de yanlarından nefes aldıkları için su yüzeyine doğru yüzerken çok zorlanırlar. Saatte 4.800 m kadar koşabilirler, maraton rekoru olmasa da boylarına göre çok çok iyi koştukları bilinmektedir..
Yiyeceksiz 1 ay, ancak susuz 1 hafta yasayabilirler. Kalbi basitçe valfli bir tüpten ibarettir. Tüp kanı ileri ve geri pompalayabilir. Kalp böceğe hiçbir zarar vermeden durabilir de. Yavru Kalorifer böcekleri milimetrenin yarısı kadar bir deliğe sığabilir. Yetişkin erkekler 1.5 mm, hamile dişiler de 4,5 mm büyüklüğündeki aralıklara sığabilirler. Dünya üzerinde her yerde bulunurlar. Türlerinin çoğu tropiklerde yaşar, ancak Kuzey ve Güney Kutuplarında da yaşayabilirler. -32 dereceye kadar dayanabilirler. Kalorifer böceği ( Kakalak Böceği ), ayaklarındaki pençeleri sayesinde duvarlara tırmanırlar. Koku alma duyuları o kadar gelişmiştir ki ev halkını misafirlerden ayırt edebilirler. Dişiler feromon denilen bir tür koku salgılayarak erkekleri davet ederler.
Bir defada 200 yumurta üretebilirler ve bir yumurta paketinden 35-40 adet larva (yavru) meydana gelmektedir.Yumurtaları 18 günde yavru olarak çıkar. Çok hızlı ürerler. Üredikleri ortamda koloniler halinde yaşarlar, yılda 8-10 defa yumurtlarlar. Dişi